jubilej


Најнови вести

(22.04.2017)
тоцка ИЗБЕРЕТЕ МАТИЧЕН ЛЕКАР КАЈ НАС

(22.02.2017)
тоцка СПЕЦИЈАЛНА ПОНУДА- ДО 30% ПОПУСТ НА ТЕСТОВИ ЗА АЛЕРГИИ

(21.02.2017)
тоцкаОД АКТИВНОСТИТЕ НА НАШИОТ МД КЛУБ

(09.01.2017)
тоцка ОГЛАС за ВРАБОТУВАЊЕ на СПЕЦИЈАЛИСТ ПО МЕДИЦИНА НА ТРУДОТ

(09.01.2017)
тоцка ОГЛАС за ВРАБОТУВАЊЕ на СПЕЦИЈАЛИСТ ПО ИНТЕРНА МЕДИЦИНА

(13.08.2016)
тоцка ОГЛАС за ВРАБОТУВАЊЕ на БИОХЕМИЧАР

(11.07.2016)
тоцкаКонкурс  за  упатување  на  специјализација

(07.05.2016)
тоцкаОГЛАС за ВРАБОТУВАЊЕ:ДОКТОР- СПЕЦИЈАЛИСТ  ИНТЕРНИСТ и ДОКТОР- СПЕЦИЈАЛИСТ  по МЕДИЦИНА на ТРУДОТ

(07.04.2015)
тоцкаОдбележан Нашиот 5 Годишен Јубилеј

(16.02.2015)
тоцкаОД АКТИВНОСТИТЕ НА НАШИОТ МД КЛУБ

(11.11.2014)
тоцкаПРОМЕНЕТО  СЕДИШТЕТО  НА  НАШАТА  ПОЛИКЛИНИКА

(06.06.2014)
тоцкаУСПЕШЕН НАСТАП НА 5 тиот КАРДИОЛОШКИ КОНГРЕС

(08.05.2014)
тоцкаОд  ДЕНЕС во ФУНКЦИЈА НАЈНОВА АВТОМАТИЗИРАНА АЛЕРГОЛОШКА  и  БИОХЕМИСКА  АПАРАТУРА

(22.04.2014)
тоцкаПРЕГЛЕДИ  НА  РАБОТНИЦИ  КОИ  РАБОТАТ  СО  ИЗВОРИ  НА  ЈОНИЗИРАЧКО  ЗРАЧЕЊЕ

(09.04.2014)
тоцкаСловачкиот Амбасадор во посета на нашата Поликлиника

(12.12.2013)
тоцкаMD CLUB -  ПРЕДАВАЊЕ ОД ПЕРСОНАЛОТ ВО БИОХЕМИСКА ЛАБОРАТОРИЈА

(22.11.2013)
тоцкаПочна со работа нашиот MD - CLUB

(12.11.2013)
тоцкаДОДЕЛЕНО ПРИЗНАНИЕ ЗА ФИЛАНТРОПИЈА

(27.10.2013)
тоцкаДРУЖЕЊЕТО - ИМПЕРАТИВ ЗА НАШИОТ УСПЕХ

(15.04.2013)
тоцкаОБУКА ЗА ПРВА ПОМОШ ЗА ВОЗАЧИ


(12.10.2012)
тоцка ОД 12.10.2012 ЌЕ ИМ СЛУЖИМЕ И НА ЖИТЕЛИТЕ НА СЕЛО КУРАТИЦА


 

 

Click for Ohrid , Macedonia Forecast

 

 

ОД АКТИВНОСТИТЕ НА НАШИОТ МД КЛУБ

 

Во склоп на активноститеб на МФ Клубот при пзу КЛММЦ на ден 20.02.2017 беа одржани следните предавања и презентации:1. БИЛИРУБИН основи на физиологија (метаболизам)  и биохемија - Вкупен, Индиректен  , Директен (некоњугиран и коњугиран), Токсичност .........предавач
Д-р Сузана Нов.Дујковиќ

2. ХИПЕРБИЛИРУБИНЕМИИ  - I. , основни податоци, клиничка слика, диференцијална дијагноза (Гилберт синдром, Ротор синдром, Цлиглер-Најар синдром, дабин-Џонсон синдром, Механички (билијарна стриктура малигни и бенигни, опструкција- холедохолитијаза и основи за третман . . . предавач .Д-р Марија Ангелевска

3. ХИПЕРБИЛИРУБИНЕМИИ  - II. -  ХЕПАТИТИС и ЖОЛТИЦА , Цироза на црн дроб- основи на диференц.дијагностика  и третман.........Д-р Светослав Маџаров

4. ХИПЕРБИЛИРУБИНЕМИИ  - III. предизвикани од лекови (*фарацевтски хипербилирубинемии*) - антипсихотици , хормонални и др......................предавач......M-r Ph.Елена Маџарова

5. БИЛИРУБИН - ЛАБОРАТОРИСКИ ТЕСТОВИ и Методи на мерење - Ван Дер Берг реакција, актуелни Крвни и Уринарни тестови - нормални вредности и интерпретација на резултати......предавач.....Лаб.спец.Ружица Петрески

 

 

назад